Introduktion – Rörlighet & Hållning

Innehåll:

I denna kurs, kommer du lära dig enkla övningar som kommer räta upp din hållning, samt öka din rörlighet, vilket förmodligen kommer göra stor skillnad för din hälsa. I videon ovan berättar jag om kursens innehåll och du kommer få reda på hur din hållning och rörlighet påverkar ditt fysiska och mentala mående.

I kursen kommer flera övningar visas med flera varianter av utövande, detta så att även ni med ex. onda knä kan vara med. Många har kroppar som är begränsade i sin rörelse och skulle det vara så att du inte kan vara på golvet, då kan du göra dessa övningar ex i en soffa, välj ett så stumt underlag som möjligt. Kursen är förinspelad och du kan kolla på den hur många gånger du vill under ett helt år.

Kursinnehåll:

  • Bäcken/höft – Styrka och förlängning av muskler. Detta så att din höft får upp sin rörlighet, samt komma i rätt hållning för att inte längre skapa problem, varken neråt eller uppåt i din kropp.
  • Nacke/axlar/bröstrygg – Styrka och förlängning av muskler. Övningar som hjälper dig mot en upprätt hållning som bl.a. avhjälper inåtroterade axlar, kutryggighet och gamnacke.
  • Träningsupplägg – Förslag på olika långa träningstillfällen för att göra dessa övningar. Vi är alla olika och har olika mycket ork och tid. Ni får många övningar i kursen, men allt kan inte göras alltid och därför avslutar jag kursen med att ge olika förslag på upplägg.

Forum

Du har, som kursdeltagare, tillgång till ett forum, där du kan ställa frågor gällande kursen. Forumet är tillgängligt för alla som köper kurser på Egenvårdsportalen.

Tillgänglighet
Du har tillgång till kursen under ett år, du kan kolla på lektionerna om och om igen under denna period.

Bonusmaterial

Du kommer få lära dig mer om lymfsystemets (kroppens utrensningssystem) hjälppumpar – våra vader. Hur vi kan hjälpa dem att bli mjuka, men också komma i funktion som de hjälppumpar som de är tänkta att vara. Här presenterar jag också olika hjälpmedel, samt visar övningar för att dom ska komma i funktion.

Paket

Behöver du hjälp med både “Andning” och din “Rörlighet & hållning” – välj då istället att köpa paketet där båda dessa kurser ingår, så sparar du lite pengar.