Introduktion för andningskurs

Innehåll:

I andningskursen kommer du lära dig allt du behöver veta för att få en rätt andningsteknik, vilket kommer göra stor skillnad för din hälsa! I videon ovan berättar jag om kursernas innehåll och du kommer få reda på varför andning med diafragman är avgörande för ditt fysiska och mentala mående. Detta är en av de fem grundpelarna som skapar förutsättningarna för att din kropp ska ha förmåga att ta sina steg mot en bättre hälsa.

Andningskurserna är uppdelade i tre block, detta för att vi stegvis ska hjälpa dig att förändra din andning på ett hållbart sätt. Först tar du del av Andningsteknik steg 1, du praktiserar detta i ett par veckor innan du tar del av Andningsteknik steg 2. Steg 3 gör du sen efter ytterligare ett par veckor. Att förändra ett beteende, det tar tid, ha tålamod, det kommer bli bra. Kursen är förinspelad och du kan kolla på den hur många gånger du vill under ett helt år.

Kursinnehåll:

  • Steg 1 – Grundläggande steg för att få igång diafragma, höft och huvud. Vi hjälper din kropp att ha hitta vägen mot rätt andning.
  • Steg 2 – Övningen utvecklas och kroppens kapacitet till rätt andning ökar.
  • Steg 3 – Vi vidareutvecklar andningstekniken en sista gång. Denna gången kopplas bäckenbotten på, vilket gynnar vår hälsa kring hela vår höft.

Forum

Du har, som kursdeltagare, tillgång till ett forum, där du kan ställa frågor gällande kursen. Forumet är tillgängligt för alla som köper kurser på Egenvårdsportalen.


Tidsbegränsning

Kursen är tillgänglig under ett helt år och du kan kolla på kursen, om och om igen, under denna period.

De fem grundpelarna

Varje steg avslutas med ett bonusmaterial kring de fem grundpelarna. Andningen är den första grundpelaren och det är den ni nu ska lära er. De andra grundpelarna är med som bonusmaterial. Detta är grundläggande förutsättningar för att din kropp ska ha förmåga att ta steg mot en bättre hälsa.