Aktuell status
Ej anmäld
Pris
1600 kr
Kom igång

Detta är ett paket för dig som önskar ta del av de tre kurserna; “Andningskurs”, Kurs i “Rörlighet och hållning” och “Ökad självkärlek och inre ro”. Tillsammans skapar dessa kurser goda förutsättningar för din mentala och fysiska hälsa. Läs mer under respektive kurs.

GRATIS – Innan du köper detta paket, har du möjlighet att kolla in introduktionerna för kurserna

Kursen kan köpas med friskvårdsbidrag, bl.a. via ePassi >>

 

 

 

Andning

Innehåll:

I andningskursen kommer du lära dig allt du behöver veta för att få en rätt andningsteknik, vilket kommer göra stor skillnad för din hälsa! I videon ovan berättar jag om kursernas innehåll och du kommer få reda på varför andning med diafragman är avgörande för ditt fysiska och mentala mående. Detta är en av de fem grundpelarna som skapar förutsättningarna för att din kropp ska ha förmåga att ta sina steg mot en bättre hälsa.

Kursen är uppdelad i tre block, detta för att vi stegvis ska hjälpa dig att förändra din andning på ett hållbart sätt. Först tar du del av Andningsteknik steg 1, du praktiserar detta i ett par veckor innan du tar del av Andningsteknik steg 2. Steg 3 gör du sen efter ytterligare ett par veckor. Att förändra ett beteende, det tar tid, ha tålamod, det kommer bli bra.

Kursinnehåll:

  • Steg 1 – Grundläggande steg för att få igång diafragma, höft och huvud. Vi hjälper din kropp att ha hitta vägen mot rätt andning.
  • Steg 2 – Övningen utvecklas och kroppens kapacitet till rätt andning ökar.
  • Steg 3 – Vi vidareutvecklar andningstekniken en sista gång. Denna gången kopplas bäckenbotten på, vilket gynnar vår hälsa kring hela vår höft.

De fem grundpelarna

Varje steg avslutas med ett bonusmaterial kring mitt arbete som bygger på fem grundpelare, varav andningen är den första. Detta är grundläggande förutsättningar för att din kropp ska ha förmåga att ta steg mot en bättre hälsa. De fem grundpelarna är presenterade här: Ladda ner PDF >>

Rörlighet & hållning

Innehåll:

I denna kurs, kommer du lära dig enkla övningar som kommer räta upp din hållning, samt öka din rörlighet, vilket kommer göra stor skillnad för din hälsa! I videon ovan berättar jag om kursens innehåll och du kommer få reda på hur din hållning och rörlighet påverkar ditt fysiska och mentala mående.

Flera övningar visas med flera varianter av utövande, detta så att även ni med ex. onda knä kan vara med. Många har kroppar som är begränsade i sin rörelse och skulle det vara så att du inte kan vara på golvet, då kan du göra dessa övningar ex i en soffa, välj ett så stumt underlag som möjligt.

Kursinnehåll:

  • Bäcken/höft – Styrka och förlängning av muskler. Detta så att din höft får upp sin rörlighet, samt komma i rätt hållning för att inte längre skapa problem, varken neråt eller uppåt i din kropp.
  • Nacke/axlar/bröstrygg – Styrka och förlängning av muskler. Övningar som hjälper dig mot en upprätt hållning som bl.a. avhjälper inåtroterade axlar, kutryggighet och gamnacke.
  • Träningsupplägg – Förslag på olika långa träningstillfällen för att göra dessa övningar. Vi är alla olika och har olika mycket ork och tid. Ni får många övningar i kursen, men allt kan inte göras alltid och därför avslutar jag kursen med att ge olika förslag på upplägg.

Bonusmaterial

Du kommer få lära dig mer om lymfsystemets (kroppens utrensningssystem) hjälppumpar – våra vader. Hur vi kan hjälpa dem att bli mjuka, men också komma i funktion som de hjälppumpar som de är tänkta att vara. Här presenterar jag också olika hjälpmedel, samt visar övningar för att dom ska komma i funktion.

Paket

Behöver du hjälp med både “Andning” och din “Rörlighet & hållning” – välj då istället att köpa paketet där båda dessa kurser ingår, så sparar du lite pengar.

Självkärlek och inre ro

Innehåll:

Denna kurs är för dig som önskar öka din självkärlek, din självkänsla och självmedvetenhet, samtidigt som du skapar en ökad inre ro och minskad stress.

Kursen är under 30 dagar och leder dig steg för steg i rätt riktning.